Kedvezményezett neve: Z+T Szolgáltatás és Kereskedelmi Betéti Társaság
Projekt címe: „ SkyFly Travel gyakornoki program”
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03699

A projekt tartalmának bemutatása:
A Z+T Betéti társaság kezdetben családi vállalkozásként működött, jól képzett, tapasztalt szakemberekkel. A kezdeti építőipari vállalkozás új tevékenységi körökkel bővült, napjainkban a legjelentősebb tevékenység a személyszállítás szervezése lett. Jelen vagyunk a lakossági-, ipari-, és közszférában egyaránt. Jelenleg a repterek közti transzfereket szervezzük, egyre bővülő ügyfél és feladatkörrel.

Győr ipari fejlődése új feladatokkal lát el bennünket, hiszen az itt tevékenykedő vállalkozások, egyre több külföldi tulajdonossal, munkatárassal rendelkeznek. Továbbá a délnyugati gyártók és a munkaerőpiaci helyzet miatt is a személyszállítás, transzfer, jelentős mértékben növekedett. Mindezt fokozza a város elhelyezkedése, hiszen közel a határ mind északon mind nyugaton, ez tovább növelte a személyszállítási igényt nem csak az országon belüli, hanem a külföldi repterekre egyaránt. Ezen fuvaroknak a szervezése, koordinálása egyre több feladatot ró a cégünkre. A már meglévő ügyfélkörrel kapcsolatos teendők is leterhelik a jelenlegi munkatársakat. A folyamatosan növekedő transzferigény kielégítésére szükséges megfelelő munkatársak felvételére nincs lehetőség a munkaerőpiacon, ezért a gyakornoki program a legmegfelelőbb számunkra, hogy a megfelelő munkatársakat kiképezzük, és ők megfelelő gyakorlatot szerezzenek ehhez a feladatkörhöz.

A személyszállítás koordinálására és a hozzá tartozó irodai munkákra 2 fő gyakornok betanítását, vállaltuk. Az iroda ügyintézésen túl, értékestés, logisztikai és speciális fuvarszervezési program megtanulása, használata lesz a feladatuk. A gyakornokok külön-külön kapnak a részfeladatokról gyakorlati oktatást és majd e részfeladatok által az egész rendszer folyamatát lesznek képesek átlátni, használni és abban gondolkodni a vállalt időszak végére. A HR stratégiánk célja, hogy a gyakornokokat cégünk igényeihez alakítsuk, ennek nagy előnye, hogy sokkal kevesebb ráfordítást igényel. Mind a cég, mind a gyakornok célja a hosszú távú együttműködés mindkét fél részéről. A jövő generációját ugyanis már nem lehet csak a magas fizetésekkel megfogni, számukra az is nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön.

A HR stratégiánk 4 alappillére:
1. A cég hosszú távú sikeréhez elengedhetetlen a nagy teljesítményt nyújtani képes alkalmazottak toborzása, interjúztatása és alkalmazása. A munkavállalói dokumentumok, a precíz munkaköri leírások, a pontosan és gyorsan végrehajtott munkahelyi tréningek, meetingek lerövidítik a munkába állás folyamatát, hamarabb lesz produktív az új munkavállaló.
2. A belső motiváció melletti két rendkívül fontos tényező: a kiemelkedő fizetés és a kiegészítő juttatások nagyban befolyásolják, hogy az alkalmazottak hogyan érzik magukat a szervezetben. Nem mellékesen megnövelik annak valószínűségét, hogy a cégnél maradnak. Figyelni kell a jogszabályváltozásokat a legköltséghatékonyabb juttatási struktúra kialakítása és fenntartása érdekében. Nem mindegy a cég eredményessége szempontjából, hogy a munkavállalói juttatások maximumát a ráfordítások minimalizálásával érjük-e el, vagy sem.
3. A kulcsterületek szakmai fejlesztése, hasznos prezentációs, kooperációs képességeket eredményez, ezáltal pedig kézzelfogható eredményeket hoz. Természetesen ehhez szükséges az alkalmazottak visszajelzéseinek értékelése és a képzési folyamatok javítása. Fontos, hogy a munkavállalóink kompetensek és elégedettek legyenek, ha a munkavállaló érzi, hogy a munkáltató számára megtérülő befektetésnek számít az ő szakmai vagy készségfejlesztő képzése, szívesebben marad a cégnél még akkor is, ha váltás esetén kedvezőbb fizetésre számíthatna.
4. Törekedni kell, hogy létrehozzuk és át is ültessük a gyakorlatba a munkatársak komplex teljesítményfejlesztési folyamatát. Kihívást jelentő feladatok természetesen adódhatnak a teljesítményértékelési folyamat megtervezése, kialakítása és fenntartása közben, ahogyan akár a végrehajtás hatékony monitorozása során is.

Egy kompetens munkaerőcsapat munkába állítása és megtartása a cég legfontosabb stratégiája. A magas fluktuáció nemcsak a cég jó hírnevének árt, de gazdaságtalan is.

A projekt megvalósításával célunk 2 fő fiatal gyakornok munkaerő-piaci integrációja, a gyakornok szakmai gyakorlati ismereteinek, munkatapasztalatának bővítése, mélyítése, ezáltal munkaerő-piaci kilátásának és foglalkoztatási feltételinek javítása. A projekt megvalósításával célunk volt továbbá a közvetlen munkahelyteremtés, illetve a cég humánerőforrás állományának bővítése.

Az első gyakornok Molnár Anett, 2018. november 29.-én regisztrált az Ifjúsági Garancia Rendszerbe. A munkába állás első napja 2018. december 7, gyakornokként való foglalkoztatás kilenc hónapja 2019. szeptember 6-én telik le, kötelező továbbfoglalkoztatásának utolsó napja 2020. január 21.

A második gyakornok felvételére 2019. nyarán kerül sor, tekintettel, arra, hogy a szükséges végzetség megszerzésének vizsga időszaka május-június-ra tevődik, ezért nagy valószínűséggel csak ekkorra tervezhető biztonsággal a második gyakornok felvétele.

A támogatási összeg a gyakornokok bér és járulék kifizetésében, általuk használt eszközök, programok beszerzésében nyújt segítséget cégünknek.

A szerződött támogatás összege: 7,77 millió Forint
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.06 ( a második gyakornok 9. hónapjának a letelte)
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03699
logo

Kérdése van?

Üzenjen nekünk és munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot!

Üzenet küldés

Tel.: +36 30 5543838   Email:info@skyflytravel.hu

SkyFly logo

SkyFly Travel on Facebook SykFly Travel on google+ SykFly Travel on Twitter

Partnereink:

SkyFly logo SkyFly logo

reptéri transzfer, transzfer Győr, Budapest, Bécs Schwechat, Pozsony - airport Shuttle - Airport taxi - Reptéri járatok - Repülőtéri transzfer - Budapest reptér - Pozsony repter - Bécs reptér (Vienna Airport) - Transfer Budapest airport - Transfer Vienna Airport Budapest Liszt Ferenc Ferihegy